APC Open Day & Trial Class : Apa kata mentor?

Tahniah buat para pengusaha APC. Bengkel Pengendalian Open Day dan Trial Class telah dijalankan pada 4 November lalu bertempat di Dewan Greenwave. Perkongsian sepanjang bengkel telah disampaikan oleh Puan Suzie, seorang pengusaha berjaya yang memiliki banyak pengalaman dalam mengendalikan APC dan tiga lagi centre yang beliau miliki. Pelbagai input dan tips telah dikongksikan kepada para pengusaha dan staff APC yang baru. 

Rasiaonal di sebalik Open Day sememangnya jelas, iaitu bagi mendekatkan APC kepada masyarakat setempat. Selain itu, peranan Open Day ialah bagi mempromosikan kaedah pembelajaran yang dikendalikan serta berkongsi produk pelajar yang telah dikeluarkan. Tidak dinafikan jenama APC masih lagi belum mendapat tarikan yang besar, namun teknik dan method pembeajarannya sudah terbukti baik dan berkesan. Maka perlunya inisiatif untuk memperkenalkan APC melalui Open Day dan Trial Class. 

Rata-rata para peserta sangat teruja dengan perkongsian oleh Puan Suzie. Pelbagai persoalan telah diajukan yang sedikit sebanyak membuka mata dan minda bagi para peserta mengatur strategi tersendiri untuk menarik kepercayaan ibu bapa dan member servis terbaik kepada para pelajar.

Terima kasih atas penglibatan semua pihak. Semoga bakal berjumpa di lain masa. Teruskan usaha melestarikan pendidikan di APC anda.

No Internet Connection