4 hari lagi AMC 4 akan berlangsung

Kurang 4 hari lagi Majlis Konvensyen Mega Al Baghdadi akan berlangsung di Bank Rakyat Convention Centre di Bangunan Ibu Pejabat Bank Rakyat Jalan Travers, Kuala Lumpur. Di antara jemputan VVIP yang akan hadir ialah Prof. Datuk Razali Mahfar DMSM. Jom kenali siapa insan Istimewa yang akan mengisi inspirasi dalam majlis ini nanti..sila baca sehingga habis

.

.

.

Jom kita kenali serba sedikit tokoh ini.....

Prof. Datuk Razali Mahfar DMSM
FSOE (UK), FIPlantE (UK), FCIM (UK), FCMI (UK), FlnstLM (UK), SrMSME (US), SrMAIAA (US), MSc (Strathcly de), DipM (CIM), DipMM (MAP), AMEL (UK), FEL (M), FTC Aero Eng (London), PIDRM (Harvard), IEP (Oxford)

👨🏻‍✈ Merupakan pakar dalam Strategi, Kepimpinan, Inovasi, Transformasi dan Prestasi organisasi.

👨🏻‍✈Berpengajian dalam bidang Kejuruteraan Penerbangan dan Pemasaran Antarabangsa di United Kingdom

👨🏻‍✈Telah menghadiri pelbagai program pengurusan peringkat tinggi seperti di Oxford, Harvard dan NASA.

👨🏻‍✈Dalam tempoh 36 tahun yang lalu, beliau telah berkhidmat dengan pelbagai syarikat multinasional utama, syarikat awam tersenarai, syarikat berkaitan kerajaan dan institusi penyelidikan awam, dalam jawatan kanan dalam bidang penerbangan, pengilangan, automotif, Minyak & gas dan banyak lagi.

👨🏻‍✈Di peringkat antarabangsa, beliau telah berkhidmat sebagai EXCO di sebuah organisasi “non-profit organization”, Perkongsian Pengetahuan Global (GKP), pernah juga berperanan dalam Forum Ekonomi Dunia (WEF), Majlis Perniagaan Dunia Pembangunan Mampan (WBCSD) dan Bank Pembangunan Islam (IDB) .

👨🏻‍✈Di peringkat tempatan, beliau juga menyumbang kepada pelbagai kementerian dan agensi kerajaan dalam pelbagai peranan dan kapasiti, termasuk penceramah dan fasilitator dalam Program Jawatan Utama Sektor Awam (JUSA) Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN) yang melibatkan latihan 400 pegawai kanan kerajaan menilai JUSA C dan ke atas.

👨🏻‍✈Di sektor swasta, beliau telah melatih lebih daripada 1,000 orang pemimpin kanan di Multinational Corporation (MNC) dan Government-Linked Company (GLC). Selepas persaraan pada tahun 2012, Datuk Razali telah dilantik sebagai Profesor Adjung dan penasihat tambahan oleh pelbagai institusi pengajian tinggi dan beliau juga telah dilantik sebagai perunding kepada pelbagai organisasi.

👨🏻‍✈Dalam pendidikan tinggi dan profesionalisme, beliau mempelopori penubuhan International Center for Education in Islamic Finance (INCEIF) sekitar tahun 2006 dan menubuhkan Persatuan Profesional Kewangan Islam (ACIFP).

Pada tahun 2009, beliau telah berunding untuk transformasi Pusat Antarabangsa Kepimpinan dalam Kewangan (ICLIF) dan penubuhan Institut Kewangan Asia (AIF).

Pada tahun 2012, beliau dilantik oleh Bank Negara Malaysia (BNM) untuk membangunkan Institusi Insurans Malaysia 2013-2020 Blueprint Transformation dan kemudian pada tahun 2013, beliau berusaha mengubah Institut Bankers Malaysia (IBBM) ke Asian Institute of Islamic Statutory (AICB) dan Sekolah Perbankan Asia (ABS).

Selepas itu pada tahun 2017, beliau telah dilantik oleh AKEPT (Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi Malaysia) sebagai mentor bimbingan dan strategik kepada pengurusan atasan universiti awam

No Internet Connection