Al Baghdadi Playtime Centre

Al Baghdadi Playtime Centre (APC) atau Prasekolah Al Quran Al Baghdadi merupakan program
pendidikan Prasekolah Al Quran

Pengenalan

al baghdadi playtime centre setia alam 3

Al Baghdadi Playtime Centre

Al Baghdadi Playtime Centre (APC) atau Prasekolah Al Quran Al Baghdadi merupakan program pendidikan Prasekolah Al Quran dan Tahfiz Al Baghdadi berteraskan 50 % pembelajaran Al Quran. Program ini disediakan untuk kanak-kanak seawal usia 4 hingga 6 tahun dengan memberikan bimbingan bagi meningkatkan keupayaan membaca dan menghafaz ayat-ayat Al Quran dengan Teknik Al Baghdadi.

Sejarah Al Baghdadi Playtime Centre

Sejak ditubuhkan pada tahun 2013, APC menggunakan Teknik Al Baghdadi sebagai usaha berterusan ke arah membina generasi yang mampu mempelajari Al Quran seawal usia empat tahun dengan meningkatkan keupayaan membaca, menghafaz dan menulis ayat-ayat Al Quran berdasarkan 4 teras pembelajaran utama iaitu Teras Ilmu, Teras kognitif, Teras Bahasa dan Teras Akhlak.

al baghdadi playtime centre setia alam 4

Modul Al Baghdadi Playtime Centre

APC juga menyediakan modul pembelajaran yang di susun khas untuk keperluan kanak-kanak untuk pembelajaran Al Quran dan membentuk kemahiran asas hafazan tinggi iaitu Tamhid Al Baghdadi dan Modul Nadi Al Baghdadi, di samping Modul Pengukuhan dan aktiviti tambahan seperti bimbingan azan, solat berjemaah, simulasi Haji dan Umrah dan asas teknologi maklumat. 

The Malaysia Book of Records

Pada tahun 2018, program ini telah mendapat pengiktirafan sebagai The Largest Preschool Chain Focusing on Quranic Education oleh The Malaysia Book of Records.

Berminat memiliki kelas tadika Al Baghdadi?

TEKAN BUTANG DI BAWAH UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Ayuh Jana Pendapatan Bersama Kami